The concrete.concrete Shoe and Accessories Collection SS14 in progress.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Suitsi-laukku in progress

Muotoiluprojektin yhteydessä toteutettavan mittatilauslaukun teko pääsi viime viikolla kunnolla vauhtiin. Ideana oli siis hyötykäyttää hevosharrastajalta ylijääneet ohjakset laukkuun. Haastavaa oli yhdistää käytetyt ohjakset laukkuun niin, että kokonaisuus toimisi niin esteettisesti kuin käytännössäkin. Itse kierrätettävää materiaalia ei ollut paljon, joten kuolaimien ja remmien sijoittelua piti tarkkaan miettiä. Tein asiakkaalle muutamia luonnoksia, joista toimivinta ideaa lähdettiin jatkokehittämään.


Laukun luonnostelua

Olin jo päättänyt laukkuun tulevat materiaalit (lähinnä laukun runkoon tulevan nahan) mutta suunnitelmat menivät täysin vaihtoon kun koululla tuli pyörähtämään nahkakauppias. Löysin aivan täydellisen mustan pintanahan laukkuun, siis aivan täydellisen. Todella paksulla pintakerroksella maalattu nahka toimii loistavasti jo hieman käytössä kuluneen parkkinahan kanssa. Lisäksi jämäkkä nahka kestää arkikäytössä hyvällä hoidolla useita, jopa kymmeniä vuosia. Lapualta kotoisin oleva nahka siis näyttää taivaalliselta ja on kaiken lisäksi laadukasta ja kotimaista! Ostin vuodan puoliksi kaverini kanssa ja onneksi omasta palastani jäi vielä vähän nahkaa ihan omaankin käyttöön. Tulevassa mallistossa sitä ei kuitenkaan nähdä.


Osittain valmis vuori ja leikatut kappaleet.

Omalle designille epätyypillisesti laukkuun on tulossa hyvin vahvaa Versace-henkeä. Yleensä suunnitelmani ovat pelkistettyjä ja linjakkaita, mutta tämä laukku tulee ehkä olemaan jotain aivan muuta. Osittain fiilis voi  johtua koristeellisesta vuorimateriaalista... Mutta hyvä tästä laukusta on tulossa enkä malta pitää näppejäni erossa tästä projektista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti